REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané plotice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchané plotice nadité směsí ze slaniny, cibule, česneku a puškvorce, upečené na zelných listech.


Ingredience:
1 kgplotic
200 gslaniny
5 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
zelné listy (lze nahradit listy křenu či šťovíku)
puškvorec
mletý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Rybám uřízneme hlavy, vzniklým otvorem ryby vykucháme, pak je důkladně umyjeme
2. Pokrájenou slaninu umícháme s nadrobno nasekanou cibulí, česnekem a puškvorcem, touto směsí plotice naplníme
3. Ryby osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe na plech vyložený zelnými listy, pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme další vrstvou zelných listů
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C 30-40 minut doměkka.

Doporučení:

Tímto způsobem můžeme péci plotice i na grilu, respektive v horkém popelu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy