Vykuchané plotice nadité směsí ze slaniny, cibule, česneku a puškvorce, upečené na zelných listech.
Ingredience:
1 kg | plotic |
200 g | slaniny |
5 ks | stroužků česneku |
1 ks | větší cibule |
zelné listy (lze nahradit listy křenu či šťovíku) | |
puškvorec | |
mletý pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Rybám uřízneme hlavy, vzniklým otvorem ryby vykucháme, pak je důkladně umyjeme
2. Pokrájenou slaninu umícháme s nadrobno nasekanou cibulí, česnekem a puškvorcem, touto směsí plotice naplníme
3. Ryby osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe na plech vyložený zelnými listy, pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme další vrstvou zelných listů
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C 30-40 minut doměkka.
Tímto způsobem můžeme péci plotice i na grilu, respektive v horkém popelu.