Upečený kapr mírně podlitý vodou a naporcovaný na filety, pokapaný citrónovu šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.
Ingredience:
1,2-1,5 kg | vykuchaného kapra |
120 g | másla |
citrónová šťáva | |
drcený kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou rybu naporcujeme na jednotlivé filety, maso osolíme a pokapeme citrónovou šťávou
2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla
3. Maličko podlijeme vodou a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou, pečeme 30 až 40 minut, záleží na typu trouby
4. Upečené filety dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.
Zdroj: Rybářský rozcestník.