REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na másle pečené filety z kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený kapr mírně podlitý vodou a naporcovaný na filety, pokapaný citrónovu šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.


Ingredience:
1,2-1,5 kgvykuchaného kapra
120 gmásla
citrónová šťáva
drcený kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou rybu naporcujeme na jednotlivé filety, maso osolíme a pokapeme citrónovou šťávou
2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla
3. Maličko podlijeme vodou a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou, pečeme 30 až 40 minut, záleží na typu trouby
4. Upečené filety dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy