REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořský okoun ve vinné omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety pečené na zelenině podlité bílým vínem, servírované s omáčkou z výpeku zjemněnou smetanou.


Ingredience:
600 gfiletů z mořského okouna
100 gmraženého hrášku
250 mlrybího vývaru
150 mlbílého vína
125 mlsmetany
2 lžícemásla
2 ksšalotek
1 ksmrkve
1 ksmalý pórek
1 ksžloutek
šťáva z 1/2 citronu
plátky citronu na ozdobení
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, oloupané šalotky nasekáme na jemno
2. Rybí filety opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme
3. Na rozehřáté 1 lžíci másla necháme zesklovatět nakrájené šalotky, přidáme mrkev, pórek a rozmražený hrášek, krátce vše orestujeme a rozložíme do pekáčku, na ně položíme porce ryby, poklademe zbylým na kousky nakrájeným máslem, podlijeme bílým vínem i rybím vývarem a pečeme při 200 °C asi 15 minut
4. Poté rybu i zeleninu vyndáme, výpek nalijeme do kastrůlku, vmícháme smetanu, povaříme do zhoustnutí, omáčku odstavíme z tepla, vmícháme žloutek a důkladně rozšleháme
5. Rybu se zeleninou ozdobíme plátky citronu, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy