REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořský okoun ve vinné omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety pečené na zelenině podlité bílým vínem, servírované s omáčkou z výpeku zjemněnou smetanou.


Ingredience:
600 gfiletů z mořského okouna
100 gmraženého hrášku
250 mlrybího vývaru
150 mlbílého vína
125 mlsmetany
2 lžícemásla
2 ksšalotek
1 ksmrkve
1 ksmalý pórek
1 ksžloutek
šťáva z 1/2 citronu
plátky citronu na ozdobení
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, oloupané šalotky nasekáme na jemno
2. Rybí filety opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme
3. Na rozehřáté 1 lžíci másla necháme zesklovatět nakrájené šalotky, přidáme mrkev, pórek a rozmražený hrášek, krátce vše orestujeme a rozložíme do pekáčku, na ně položíme porce ryby, poklademe zbylým na kousky nakrájeným máslem, podlijeme bílým vínem i rybím vývarem a pečeme při 200 °C asi 15 minut
4. Poté rybu i zeleninu vyndáme, výpek nalijeme do kastrůlku, vmícháme smetanu, povaříme do zhoustnutí, omáčku odstavíme z tepla, vmícháme žloutek a důkladně rozšleháme
5. Rybu se zeleninou ozdobíme plátky citronu, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy