REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořský jazyk na bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené závitky z mořského jazyka, zapečené pod grilem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
8 ksplátků z mořského jazyka
60 gmásla
30 ghladké mouky
2 dlbílého vína
1 dlsmetany
strouhanka
mletý pepř
estragon
sůl

Postup:

1. Rybí plátky stočíme do závitků a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy
2. Osolíme je, opepříme, zalijeme vínem, posypeme estragonem a pod pokličkou pečeme 15 minut v mírně vyhřáté troubě (170 °C)
3. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vínem z pečené ryby a vaříme, až omáčka přiměřeně zhoustne
4. Nalijeme ji na rybu, posypeme estragonem a jemnou strouhankou, poklademe vločkami másla a dopečeme pod grilem.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže.

Poznámka:

Recept na jíšku viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy