REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný candát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečený candát, naplnění směsí z povařeného rybího masa, nastrouhané zeleniny, kostiček uzeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1,2 kgcandáta
50 gslaniny
10 ghladké mouky
citronová šťáva
rybí vývar
sůl
Na nádivku:
500 gjiného rybího masa
100 gmásla
80 guzeného masa (bůček, plecko)
40 gmrkve
20 gsardelové pasty
20 gceleru
10 gnasekané petrželky
2 ksden staré housky
1 kscibule
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného candáta otevřeme ve hřbetu, vyjmeme páteř a vzniklým otvorem rybu vykucháme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
2. Jiné rybí maso vykostíme, umeleme, přidáme housky máčené v mléce, očištěnou, nastrouhanou cibuli a zeleninu, nasekanou petrželku, sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené uzené maso
3. Vše osolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a promícháme s rozpuštěným máslem
4. Připravenou rybu směsí naplníme, sešijeme a zvolna na plátcích slaniny asi 50 minut dusíme, zaklopenou, v troubě vyhřáté na 180-190 °C 5. Na posledních 15 minut nadívaného candáta odklopíme, během pečení maso přeléváme rybím vývarem
6. Upečenou rybu vytáhneme z pekáče, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, povaříme a dochutíme citrónovou šťávou, případně solí
7. Upečeného candáta dáme na mísu a přelijeme připravenou omáčkou z výpeku.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy