Uvařené mušličky smíchané s orestovanou cizrnou, zeleninou a kořením.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
100 g | malých rajčátek (cherry) |
80 g | cizrny naložené v nálevu |
50 g | těstovin (mušliček) |
50 g | jarní cibulky |
50 g | pórku |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | semínek koriandru nebo lístků petržele |
několik lístků máty | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. V pánvi na dobře rozehřátém oleji krátce osmahneme, oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli s pórkem, přidáme semínka koriandru
3. Asi po 5 minutách osolíme, přidáme na půlky rozkrájená rajčátka a okapanou cizrnu, krátce vše promícháme
4. Do pánve přidáme okapané mušličky uvařené ve slané vodě, pokrm promícháme, ochutíme lístky máty a ihned podáváme.