Těsto z mletých oříšků nebo mandlí, hladké i hrubé mouky, tuku, práškového cukru …. upečené ve formičkách na mušle, vychladlé cukroví obalené v moučkovém cukru.
Ingredience:
80 g | mletých oříšků nebo mandlí |
80 g | ztuženého tuku |
50 g | práškového cukru |
50 g | hladké mouky |
50 g | hrubé mouky |
trochu citronové kůry | |
formičky ve tvaru mušlí | |
trochu skořice a tlučeného hřebíčku | |
mouka na vysypíní, tuk na vymazání formiček | |
moučkový cukr na obalení |
Postup:
1. Prosátou mouku smícháme s nastrouhaným tukem a dalšími ingrediencemi, rukama v míse vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále vyválíme šišku, rozdělíme je na dílky a každý obalíme v mouce, tyto dílky tence roztíráme do tukem vymazaných a moukou vysypaných formiček ve tvaru mušlí
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě tak na 150-160 °C, hotové necháme ve formičkách vychladnout
4. Vyklepnuté cukroví obalíme v moučkovém cukru.