REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Müsli tolárky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví ze sušeného ovoce, semínek, vloček, másla, vejce a medu, máčené v bílé čokoládě, zdobené pistáciemi.


Ingredience:
250 govesných vloček
125 gmedu
125 gmásla
120 gpšeničních vloček
125 gslunečnicových semínek
125 gdýňových semínek
80 ghnědého cukru
60 grozinek
60 gsušených švestek
60 g sušených fíků
60 gsušených meruněk
30 gčerstvého zázvoru
1 ksvejce
Na zdobení:
100 gbílé čokolády
30 gnasekaných pistácií

Postup:

1. Ovesné i pšeničné vločky a slunečnicová i dýňová semínka opražíme za stálého míchání na pánvi, když začnou zlátnout přisypeme hnědý cukr a mícháme dokud se nezačne tavit
2. Potom směs přesypeme do mísy a po zchladnutí přimícháme na drobno nakrájené sušené ovoce, na jemno nastrouhaný a oloupaný zázvor, vejce, med, rozpuštěné máslo a hmotu zpracujeme tak, aby se nerozsýpala a necháme 15 minut odpočinout
3. Připravenou hmotu rozprostřeme na pruh potravinářské fólie dlouhé 40 cm, zakryjeme ji dalším pruhem fólie a válečkem vyválíme na plát silný asi 1,5 cm, vykrojíme z něho malé tolárky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zbylé okraje znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme tolárky a takto pokračujeme dokud nespotřebujeme všechno těsto
4. Pak vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut, po vychladnutí je namočíme z poloviny do rozpuštěné bílé čokolády, posypeme na drobno nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy