Pečené cukroví ze sušeného ovoce, semínek, vloček, másla, vejce a medu, máčené v bílé čokoládě, zdobené pistáciemi.
Ingredience:
250 g | ovesných vloček |
125 g | medu |
125 g | másla |
120 g | pšeničních vloček |
125 g | slunečnicových semínek |
125 g | dýňových semínek |
80 g | hnědého cukru |
60 g | rozinek |
60 g | sušených švestek |
60 g | sušených fíků |
60 g | sušených meruněk |
30 g | čerstvého zázvoru |
1 ks | vejce |
Na zdobení: | |
100 g | bílé čokolády |
30 g | nasekaných pistácií |
Postup:
1. Ovesné i pšeničné vločky a slunečnicová i dýňová semínka opražíme za stálého míchání na pánvi, když začnou zlátnout přisypeme hnědý cukr a mícháme dokud se nezačne tavit
2. Potom směs přesypeme do mísy a po zchladnutí přimícháme na drobno nakrájené sušené ovoce, na jemno nastrouhaný a oloupaný zázvor, vejce, med, rozpuštěné máslo a hmotu zpracujeme tak, aby se nerozsýpala a necháme 15 minut odpočinout
3. Připravenou hmotu rozprostřeme na pruh potravinářské fólie dlouhé 40 cm, zakryjeme ji dalším pruhem fólie a válečkem vyválíme na plát silný asi 1,5 cm, vykrojíme z něho malé tolárky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zbylé okraje znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme tolárky a takto pokračujeme dokud nespotřebujeme všechno těsto
4. Pak vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut, po vychladnutí je namočíme z poloviny do rozpuštěné bílé čokolády, posypeme na drobno nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.