REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Musaka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na populární pravou musaku z Balkánu. Ve vrstvách upečené mleté hovězí nebo jelení maso, proložené plátky opečeného lilku a podušené směsi rajčat a cibule, ke konci vše zalité smetanou s rozšlehaným vajíčkem.


Ingredience:
500 gmletého hovězího nebo jehněčího
500 grajčat
2 dlsmetany
2-3 kslilky podle velikosti
4 kscibule
1 ksvejce
bobkový list
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané lilky nakrájíme na plátky a opečeme na olivovém oleji do měkka
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme spařená a oloupaná rajčata, ta rozdusíme do měkka
3. Do vymaštěné zapékací misky rovnáme střídavě plátky lilku, mletého masa, směs cibule a rajčat, každou vrstvu osolíme opepříme, přidáme bobkový list.
4. Pečeme zhruba 40 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Na závěr pokrm zalijeme rozšleháme smetanu s vejci a dopečeme 6. Upečenou musaku nakrájíme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy