Další variace na populární pravou musaku z Balkánu. Ve vrstvách upečené mleté hovězí nebo jelení maso, proložené plátky opečeného lilku a podušené směsi rajčat a cibule, ke konci vše zalité smetanou s rozšlehaným vajíčkem.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího nebo jehněčího |
500 g | rajčat |
2 dl | smetany |
2-3 ks | lilky podle velikosti |
4 ks | cibule |
1 ks | vejce |
bobkový list | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané lilky nakrájíme na plátky a opečeme na olivovém oleji do měkka
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme spařená a oloupaná rajčata, ta rozdusíme do měkka
3. Do vymaštěné zapékací misky rovnáme střídavě plátky lilku, mletého masa, směs cibule a rajčat, každou vrstvu osolíme opepříme, přidáme bobkový list.
4. Pečeme zhruba 40 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Na závěr pokrm zalijeme rozšleháme smetanu s vejci a dopečeme 6. Upečenou musaku nakrájíme a ozdobíme nasekanou petrželkou.