REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořský okoun pečený v remosce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mořský okoun (mořčák, mořský vlk) pečený spolu s rajčaty, naťovou cibulkou a bramborami.


Ingredience:
600 gmořského okouna nebo světlé tresky
400 grajčat
30 grozehřátého másla
4 ksvelkých vařených brambor
4 ksnaťových cibulek
1 kscitron
olej na vytření remosky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mořského okouna nebo světlou tresku opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme citronem
2. Remosku vytřeme olejem, vyložíme oloupanými, na plátky nakrájenými bramborami, omytými na kolečka nakrájenými rajčaty, posypeme na kolečka nakrájenými naťovými cibulkami, osolíme a opepříme
3. Navrch rozložíme porce ryby, zalijeme rozehřátým máslem, zakryjeme víkem a pečeme 20 minut.

Poznámka:

Více informací o mořském okounu najdete zde: Mořčák chutný (mořský vlk, okoun).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy