REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Muffinová strašidýlka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na ozdobné muffiny vhodné například jako součást halloweenskému menu. Ovšem takto ozdobená strašidýlka určitě zaujmou vaše děti po celý rok!


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
125 gmalých cookies
100 gmoučkového cukru
100 gmarcipánu
100 grostlinného tuku Hera máslová
100 gcukru
75 gsušeného nahrubo mletého kokosu
75 gčokoládové čočky
50 mlmléka
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
potravinářské barvivo (modré)
špetka soli

Postup:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C (180 °C horkovzdušnou), formu (nebo mističky) na muffiny vyložíme papírovými košíčky, popřípadě potřeme máslem a vysypeme moukou
  2. Smícháme Heru, cukr a ručním mixérem ušleháme do krémové konzistence, poté vmícháme vejce
  3. Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a zamícháme, postupně přidáváme do těsta mléko, dáme si stranou 20 kusu čokoládových čoček a zbytek vmícháme do těsta, také si dáme stranou 10 ks cookies sušenek a zbytek nahrubo nasekáme a přidáme do těsta
  4. Takto připravené těsto přelejeme do formiček a dáme péct do předehřáté trouby na 20-25 minut, při propíchnutí špejlí se nám těsto nesmí lepit
  5. Když jsou muffiny upečené, necháme je vychladnout
  6. Mezitím si připravíme zdobení; nahrubo mletý kokos smícháme s potravinářskou barvou v misce, nejlépe z nerezové oceli, z marcipánu vytvoříme 20 kuliček, do kterých vtlačíme čokoládovou čočku tak, aby nám vznikly oči, dále do misky smícháme moučkový cukr, modrý barvivo, 1-2 lžičky vody a vytvoříme krém
  7. Upečené muffiny potřeme krémem a obalíme v barevném kokosu, položíme marcipánové oči a necháme zaschnout
  8. V místě úst uděláme malý důlek a vložíme cookies sušenku nebo sušenku ulomíme na menší kus a ozdobíme muffiny.
Doporučení:

V současné době existuje mnoho sirupů obarvených na tyrkysově modrou. Je to dobrý základ pro potírání muffinů.

Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy