REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Muchomůrka růžovka (masák) na přírodní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Muchomůrka růžovka patří k nejchutnějším houbám, někdy také mezi houbaři nazývaná perla kuchyně. Vynikající jsou z ní obalované řízky, ovšem velmi pikantní je opečená jen přírodně, na oleji nebo na sádle, chutí pak připomíná mořské ryby.


Ingredience:
500 gklobouků muchomůrky růžovky
grilovací koření (pepř)
olej
sůl
Na přílohu:
1 ksmenšího ledového salátu
čerstvé pečivo

Postup:

1. Očištěné klobouky masáků rozčtvrtíme, menší rozpůlíme a na rozpáleném oleji nebo sádle je opečeme zhruba 2 minuty z obou stran, osolíme je a okořeníme grilovacím kořením, případně i pepřem
2. Talíř pokryjeme listy ledového salátu, na něj položíme opečené růžovky, ozdobíme zeleninou a podáváme s dresinkem nebo tatarskou omáčkou a čerstvým pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy