Na tento recept použijeme mladé, tvrdé, uzavřené kloboučky muchomůrky růžovky, nožky použijeme třeba na polévku nebo do směsi.
Ingredience:
500 g | mladých uzavřených kloboučků masáků |
100 g | rajčatového pyré |
3 dl | bílého vína |
2 ks | stroužky česneku |
nať mladé cibulky | |
tymián | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Očištěné kloboučky rozpůlíme na polovinu
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, podlijeme vínem, dusíme 10 minut do měkka
- Přidáme pyré, utřený česnek, tymián, povaříme ještě 5 minut
- Na závěr dochutíme pepřem, solí, můžeme přidat i cukr
- Na talíři posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s těstovinami.
Text i foto: D. Marounek