Lišky na smetaně, klasika staré dobré české houbařské kuchyně!
Ingredience:
750 g | lišek |
50 g | másla |
2 lžíce | hladké mouky |
3 dl | smetany |
1 ks | cibule |
špetka muškátového květu a fenyklu | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
petrželka na ozdobu |
Postup:
1. Lišky očistíme a nakrájíme na kousky
2. V hrnci rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené lišky, osolíme, okořeníme kmínem, muškátovým květem, fenyklem a dusíme tak dlouho, až lišky změknou a šťáva částečně vysmahne
3. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku nalijeme na houby, za stálého míchání do husta povaříme
4. Lišky na smetaně podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží, na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.