REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lišky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lišky na smetaně, klasika staré dobré české houbařské kuchyně!


Ingredience:
750 glišek
50 gmásla
2 lžícehladké mouky
3 dlsmetany
1 kscibule
špetka muškátového květu a fenyklu
kmín
pepř
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Lišky očistíme a nakrájíme na kousky
2. V hrnci rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené lišky, osolíme, okořeníme kmínem, muškátovým květem, fenyklem a dusíme tak dlouho, až lišky změknou a šťáva částečně vysmahne
3. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku nalijeme na houby, za stálého míchání do husta povaříme
4. Lišky na smetaně podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží, na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy