Chutný, dozlatova upečený, mrkvový koláč s rozinkami.
Ingredience:
150 g | hladké mouky |
100 g | nastrouhané mrkve |
100 g | másla |
2 ks | vejce |
2 lžíce | rozinek |
2 lžíce | pomerančové šťávy |
2 lžičky | prášku do pečiva |
1 lžička | skořice |
špetka muškátového květu | |
strouhaná kůra z poloviny pomeranče | |
špetka soli |
Postup:
1. Prosetou mouku, prášek do pečiva, koření a sůl nasypeme do velké mísy a postavíme stranou
2. V jiné míse smícháme rozinky, mrkev, pomerančovou kůru a šťávu
3. V mixéru ušleháme jemný krém z másla a cukru, při menších otáčkách do krému přimícháme postupně obě vajíčka
4. Mouku, mrkev a rozinky smícháme s krémem
5. Těsto dáme do formy o průměru 20 cm a cca 50 minut ho pečeme v troubě předehřáté na 180 °C
6. Párátkem zkusíme, je-li koláč hotový, a po vychladnutí ho vyklopíme na prkýnko.
Z takto připraveného těsta je možné lžící vykrajovat malé koláčky, které rozložíme na plech do vzdálenosti 5 cm a 12-15 minut je pečeme dozlatova.