REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový koláč s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný, dozlatova upečený, mrkvový koláč s rozinkami.


Ingredience:
150 ghladké mouky
100 gnastrouhané mrkve
100 gmásla
2 ksvejce
2 lžícerozinek
2 lžícepomerančové šťávy
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkaskořice
špetka muškátového květu
strouhaná kůra z poloviny pomeranče
špetka soli

Postup:

1. Prosetou mouku, prášek do pečiva, koření a sůl nasypeme do velké mísy a postavíme stranou
2. V jiné míse smícháme rozinky, mrkev, pomerančovou kůru a šťávu
3. V mixéru ušleháme jemný krém z másla a cukru, při menších otáčkách do krému přimícháme postupně obě vajíčka
4. Mouku, mrkev a rozinky smícháme s krémem
5. Těsto dáme do formy o průměru 20 cm a cca 50 minut ho pečeme v troubě předehřáté na 180 °C
6. Párátkem zkusíme, je-li koláč hotový, a po vychladnutí ho vyklopíme na prkýnko.

Doporučení:

Z takto připraveného těsta je možné lžící vykrajovat malé koláčky, které rozložíme na plech do vzdálenosti 5 cm a 12-15 minut je pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy