REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvovo-fenyklová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá krémová polévka připravená z hotového zeleninového vývaru Gallina Blanca, mrkve, fenyklu, česneku a cibule. Servíruje se ozdobená zakysanou smetanou.


Ingredience:
1 kgmrkve, oloupané a nakrájené na plátky
2 ksfenykly, nakrájené na plátky (můžete vynechat)
2 ksstroužky česneku, oloupané
1 kscibule, nakrájené na plátky
1,6 lhotového zeleninového vývaru Gallina Blanca
100 mlzakysané smetany na ozdobení a zjemnění
olivový olej

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 190 °C
  2. Mrkev, fenykl a cibuli položte do pekáče a promíchejte 2 lžícemi olivového oleje, pečte 20 minut a poté přidejte česnek, vše důkladně promíchejte a vraťte péct do trouby ještě 20 minut, dokud nebude zelenina měkká a hnědá
  3. Opečenou zeleninu vložte do hrnce, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu, nechte povařit 15 minut a pak vše rozmixujte mixérem do hladka
  4. Polévka by neměla být příliš vodová, chutná lépe, když je hustší. Servírujte a přidejte na konec lžičku zakysané smetany na zjemnění.
Doporučení:

Opečte na másle na kostičky nakrájený chléb nebo housku a přidejte do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy