Mrkvová pomazánka bude doslova slastí pro vaše tělo, neboť je bohatá na vitamíny. A to především na vitamín C, B a provitamín A. Obsahuje také antioxidanty, například betakaroten, vlákninu i minerální látky od draslíku až po železo. Neméně bohatá je také petržel, a to ve švech svých částech – kořenu, stonku, květech i listech. Obsahuje velké množství vitamínů, především A, B, C, E a K. Z minerálů v ní najdeme fosfor, železo a vápník.
Ingredience:
5 ks | bio mrkve |
100 g | bio tvarohu |
50 g | bio pomazánkového másla |
2-3 lžíce | bio extra panenského olivového oleje |
šťáva z půlky bio citrónu | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si předehřejte troubu asi na 200 °C.
- Mrkev zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky, které rozložíte na plech s pečícím papírem. Pokapejte olivovým olejem a rukama pořádně promíchejte. Pečte asi čtvrt hodiny.
- Takto připravenou mrkev rozmixujte, poté smíchejte s tvarohem, pomazánkovým máslem a citrónem. Dochuťte solí a pepřem.
Recept k článku: Spotřebujte zásoby ze spíže a připravte se na jaro!