REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvová pomazánka s lučinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jemno nastrouhaná mrkev promíchaná s česnekem, vejci, sýrem a smetanou.


Ingredience:
1 ksvelké mrkve
3 ksstroužky česneku
2 ksvajíčka uvařená na tvrdo
125 gkysané pochoutkové smetany
100 gsýru typu lučina
sůl (nemusí být)

Postup:

1. Očištěnou mrkev a oloupaný česnek nastrouháme na jemno, vejce na hrubším struhadle
2. Přidáme sýr, smetanu, důkladně promícháme, případně mírně osolíme
3. Pomazánku podáváme pěkně vychlazenou.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy