REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční marmeláda ze zeleniny.


Ingredience:
1 kgmrkve
1,5 kgcukru krystal
4 kscitrónů
voda
sůl
mixér nebo masový strojek

Postup:

1. Mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
2. Scedíme, necháme okapat a rozmixujeme nebo rozemeleme na masovém strojku společně s omytými a nakrájenými citróny i s kůrou (bez pecek)
3. Vše dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a prohřejeme k varu
4. Přidáme po částech cukr a za stálého míchání vaříme, až má marmeláda potřebnou konzistenci.

Doporučení:

Zkoušku hustoty provedeme tak, že kápneme trochu džemu na talíř, pokud po vychladnutí nestéká – je hotový.

Poznámka:

Někteří odborníci doporučují při vaření džemů odstraňovat pěnu, vznikající na povrchu. Není to třeba, chuť i vůně zůstane zachována, ale je pravda, že odebráním pěny při varu džemů získáme nádherně průhledný rosol.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy