REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nevařená marmeláda z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Černý rybíz zbavený stopek, rozmačkaný vařečkou spolu s krupicovým cukrem.


Ingredience:
1 kgčerného rybízu
600 gkrupicového cukru
skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Očištěný rybíz bez stopek nasypeme do větší mísy a vařečkou ho rozmačkáme
2. Přisypeme cukr a pomocí čisté vařečky rybíz trpělivě třeme minimálně 20 minut (nepoužívejte elektrický šlehač, marmeláda pak může kvasit!)
3. Marmeládu naplníme do čistých, vyvařených nebo horkým vzduchem napařených skleniček a důkladně je uzavřeme
4. Skladujeme v chladu a temnu, pak vydrží mnoho měsíců.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy