Lesní ovoce je skvělé nejen čerstvé, ale také zamrazené, vhodné v zimních měsících do dezertů, pohárů a jiných dobrot.
Ingredience:
200 g a více | čerstvě natrhaného lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, lesní jahody ...) |
umělohmotná nádoba s víčkem | |
děravý rošt | |
voda |
Postup:
1. Čerstvě natrhané lesní ovoce propláchneme pod studenou tekoucí vodou, dbáme na to, aby jsme je vodou moc nepoškodily, opláchnuté necháme důkladně okapat a oschnout nejlépe na děravém roštu, jednotlivé plody by se neměly dotýkat!
2. Ovoce na roštu dáme do mrazáku a necháme je zmrazit, postačí 1-2 hodiny
3. Zmrazené ovoce přendáme do umělohmotné nádoby a zaklopíme, skladujeme v mrazáku, ne déle jak 1 rok, tedy do příští sezóny.