Jedna z nejlepších možností, jak skladovat houby, je zamrazit je …
Ingredience:
250 g a více | hub |
okyselená a mírně osolená voda | |
voda na opláchnutí | |
umělohmotná nádoba s víkem nebo sáčky se zipem |
Postup:
1. Pod tekoucí studenou vodou propláchnuté houby případně rozkrájíme (větší nakrájíme na čtvrtiny nebo plátky, menší necháme v celku)
2. Nakrájené houby před zmrazením povaříme 5-6 minut ve vroucí osolené a okyselené vodě (na okyselení použijeme ocet nebo citronovou šťávu)
3. Propláchneme je, necháme okapat a uložíme na rošt do mrazáku, dbáme, aby se jednotlivé kusy nedotýkaly
4. Tak po 2 hodinách zmražené houby sesypeme, vložíme do vhodné dózy nebo sáčku se zipem a skladujeme nejdéle 2-3 měsíce, samozřejmě v mrazáku.