REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mražená jablka na závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Náplň z nakrájených jablek, cukru, skořice a citronové šťávy, skladovaná zamrazená.


Ingredience:
2 kgjablek
5 lžicpískového cukru
1 lžíce škrobové moučky + voda
1 dlvody
kousek celé skořice
trochu citronové šťávy

Postup:

1. Do kastrolu dáme pískový cukr a na mírném ohni ohříváme, když se rozpustí, přidáme vodu a povaříme
2. Pak přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, skořici a za stálého míchání povaříme
3. Nakonec přidáme v malém množství vody rozmíchanou škrobovou moučku, zakapeme citronovou šťávou a ještě krátce povaříme
4. Vychladlou směs dáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.

Doporučení:

Při přípravě závinu rozložíme na vyválený plát těsta mírně rozmrazená jablka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy