Náplň z nakrájených jablek, cukru, skořice a citronové šťávy, skladovaná zamrazená.
Ingredience:
2 kg | jablek |
5 lžic | pískového cukru |
1 lžíce | škrobové moučky + voda |
1 dl | vody |
kousek celé skořice | |
trochu citronové šťávy |
Postup:
1. Do kastrolu dáme pískový cukr a na mírném ohni ohříváme, když se rozpustí, přidáme vodu a povaříme
2. Pak přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, skořici a za stálého míchání povaříme
3. Nakonec přidáme v malém množství vody rozmíchanou škrobovou moučku, zakapeme citronovou šťávou a ještě krátce povaříme
4. Vychladlou směs dáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.
Při přípravě závinu rozložíme na vyválený plát těsta mírně rozmrazená jablka.