REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mramorovaný rýžový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp připravený z rýže uvařené v mléce, vyšlehaných bílků, moučkového a vanilkového cukru, ovocného sirupu …


Ingredience:
200 grýže
100 gmoučkového cukru
80 gtuku
1 lmléka
2 lžícekakaa
2 ksvejce
moučkový a vanilkový cukr na posypání
ovocný sirup
špetka soli

Postup:

1. Přebranou rýži důkladně propláchneme vařící vodou, odkapanou vsypeme do vařícího mléka, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a dusíme v troubě nebo ve dvouplášťovém hrnci pod pokličkou na plotýnce
2. Větší část změklého tuku rozetřeme s částí cukru, postupně vmícháme žloutky a potom prochladlou rýžovou kaši
3. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbývající cukr, ušleháme dohusta a lehce jej vmícháme do rýžové směsi, část směsi obarvíme prosátým kakaem a střídavě se světlou kaší naplníme do vymaštěné nákypové (zapékací) formy
4. Povrch uhladíme a pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě, pečeme asi 30 minut
5. Jednotlivé porce nákypu pocukrujeme a na talířích podlijeme zředěným ovocným sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy