REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp z vajec, cukru, hladké mouky a čokolády s vložkou mandlí a ořechů, zalitý sladkým sněhem.


Ingredience:
200 gmletého cukru
100 gvlašských ořechů
100 gmandlí
60 gnaložené pomerančové kůry (citronády)
60 gčokolády
20 gvanilkového cukru
20 ghladké mouky
15 ghladké mouky na vysypání formy
15 gmásla na vymazání formy
7 ksžloutků
8 ksbílků na sníh
Sladký sníh:
3 ksbílků
210gkrystalového cukru
200gvlašských ořechů
(nebo 1/4 l smetany na šlehání a 30 g cukru )

Postup:

1. V míse třeme 1/
4 hodiny prosátý mletý cukr se žloutky
2. Potom přidáme naloženou, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru (nebo citronádu), nadrobno nasekané vlašské ořechy, na jemno nastrouhané, neloupané mandle, strouhanou čokoládu, tuhý sníh z bílků, hladkou mouku a zlehka vše promícháme 3. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a zvolna pečeme, při teplotě kolem 170 °C, dorůžova
4. Upečený, vychladlý nákyp potřeme sladkým sněhem a posypeme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy nebo jej potřeme a ozdobíme slazenou šlehačkou.

Sladký sníh: Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak zlehka vmícháme cukr. Tuhý sníh rozetřeme na nákyp, posypeme nasekanými ořechy a rychle jej necháme v horké troubě 2 minuty zrůžovět.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy