REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový nákyp s vinnou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučný pokrm, nákyp z cukru krupice, mandlí a másla, podávaný s vinnou pěnou.


Ingredience:
140 gcukru krupice
140 gmandlí
140 gmásla
10 gmásla na vymazání formy
10 ghladké mouky na vysypáné formy
20 gvanilkového cukru
6 ksvajec
2 lžícerumu
vanilka
Vinná pěna:
120 gkrystalového cukru
4 ksžloutků
1 ksvejce
1 ksvanilky (2 cm)
1/4 lbílého vína

Postup:

1. Do umíchaného másla přidáme střídavě žloutky, krupicový cukr, utlučenou vanilku a dobře vše promícháme
2. Potom přidáme rum, neloupané, na jemno nastrouhané mandle a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 3/
4 hodiny v mírně vyhřáté troubě
4. Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme k němu vinnou pěnu.

Příprava vinné pěny:
Do kotlíku dáme cukr, žloutky, vejce, vanilku, bílé víno a vše dobře ušleháme, pak kotlík postavíme do kastrolu s vařící vodou, stále šleháme a když pěna vystupuje, hned se odstaví a podává.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy