REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové soufflé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané těsto připravené z bílkového sněhu a cukru, potom promíchané s hustou malinovou omáčkou a zapečené.


Ingredience:
Ingredience na 2 porce:
Na těsto:
150 gmalin
30 gtřtinového cukru
3 lžícevody
1 lžícehladké mouky
1 lžícecitronové šťávy
sůl
Na sníh:
25 gcukru krystal
3 ksbílků
1 lžičkamoučkového cukru
A dále:
lžíce másla + na vymazání formy

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 180 °C
2. Na rozehřátou pánev dejte lžíci másla, maliny, třtinový cukr, citronovou šťávu a vytvořte malinovou omáčku
3. Ve sklenici smíchejte 3 lžíce vody se lžicí hladké mouky a přidejte k malinové omáčce
4. Nechte provařit 1–
2 minuty, následně maliny přepasírujte, zbavíte se tak semínek
5. Odstavte
6. Z bílků, špetky soli a krystalového cukru vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte k malinové omáčce
7. Dobře promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto
8. Zapékací misky vymažte máslem, vysypte moučkovým cukrem a naplňte těstem těsně pod okraj zapékacích misek
9. Pečte v troubě 12 minut a ihned podávejte v zapékacích miskách.

Poznámka:

Zdroj: Penny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy