REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Luxusní žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta upečené pocukrované žemlovky s jablky, meruňkovým džemem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
8 ksplátků toustového chleba nebo veky
3 ksvelkých vajec
2 ksjablek
50 gmásla
8 lžicmeruňkového džemu
4 lžícecukru
1 lžícewhisky (nemusí být)
300 mlmléka
250 mlsmetany ke šlehání
1 velká hrstrozinek
moučkový cukr k poprášení

Postup:

1. Všechny plátky chleba namažeme z obou stran tenkou vrstvou změklého másla, čtyři namažeme (z jedné strany) marmeládou, každý jednou lžičkou a navrch rozdělíme očištěná, nastrouhaná jablka, přiklopíme zbylými chleby, abychom získali čtyři sendviče
2. Sendviče příčně překrojíme do trojúhelníků a ty vyskládáme do větší zapékací mísy
3. Mléko rozmícháme se smetanou, rozklepnutými vejci, přidáme rozinky, cukr, případně i whisky a připravenou směsí přelijeme chleby, necháme 30 minut nasáknout, pak na vrch rozdělíme zbylou marmeládu a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45-60 minut, aby směs zkaramelizovala a chléb opět získal obrysy.
4. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy