REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní rýžový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp s čerstvými jahodami, upečený dozlatova, servírovaný posypaný nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
400 gjahod
250 gměkkého tvarohu
150 grýže
100 gkrupicového cukru
40 gmásla
2 ksvajec
600 mlmléka
sůl
tuk na vymazání
strouhaná čokoláda na posypání

Postup:

1. Do vroucího mléka přidáme lžíci másla, přebranou, propláchnutou rýži, kterou uvaříme za stálého míchání doměkka
2. Do částečně zchladlé rýže vmícháme zbývající máslo, žloutky utřené s cukrem a špetku soli, pak přidáme tvaroh, vše promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Do tukem vymazané zapékací mísy dáváme střídavě vrstvy rýže a očištěných jahod, poslední vrstva je jahodová
4. Nákyp dáme do středně vyhřáté trouby, pečeme 30 minut a před podáváním jednotlivé porce posypeme strouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy