Sladký nákyp s čerstvými jahodami, upečený dozlatova, servírovaný posypaný nastrouhanou čokoládou.
Ingredience:
400 g | jahod |
250 g | měkkého tvarohu |
150 g | rýže |
100 g | krupicového cukru |
40 g | másla |
2 ks | vajec |
600 ml | mléka |
sůl | |
tuk na vymazání | |
strouhaná čokoláda na posypání |
Postup:
1. Do vroucího mléka přidáme lžíci másla, přebranou, propláchnutou rýži, kterou uvaříme za stálého míchání doměkka
2. Do částečně zchladlé rýže vmícháme zbývající máslo, žloutky utřené s cukrem a špetku soli, pak přidáme tvaroh, vše promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Do tukem vymazané zapékací mísy dáváme střídavě vrstvy rýže a očištěných jahod, poslední vrstva je jahodová
4. Nákyp dáme do středně vyhřáté trouby, pečeme 30 minut a před podáváním jednotlivé porce posypeme strouhanou čokoládou.