REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořský vlk s rybízem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená filátka z mořského vlka přelitá výpekem z vína, papriček, slaniny a rybízu.


Ingredience:
4 ksfilátek z mořského vlka s kůží
150 gplátků anglické slaniny
150 gčerveného rybízu
1 lžíceoleje
2 kschilli papričky
1 dlbílého vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Filátka z mořského vlka osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova
2. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme plátky slaniny, očištěné, na drobno nakrájené chilli papričky a vše zalijeme vínem
3. Pak do pánve vrátíme opečená filátka kůží nahoru, zvýšíme teplotu a vše krátce zprudka povaříme, měkké maso opět vyjmeme a udržujeme v teple
4. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
5. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Mořského vlka můžeme nahradit filetami z tresky.

Poznámka:

Více o mořském vlku se dozvíte v našem atlasu mořských ryb: Mořčák chutný (mořský vlk, okoun).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy