REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mník na ostro

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce mníka orestované na cibulovém základě spolu s chilli papričkou.


Ingredience:
500-600 gfiletů z mníka
250 mlzeleninového vývaru
50 mlkoňaku
1 ksmenší cibule
1 ksmenší chilli papričky
1-2 ksstroužky česneku
2 lžícerajského protlaku
2 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
mletý černý pepř
hůl

Postup:

1. Filety z mníka opláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a po chvíli ještě poprášíme moukou
2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno, chilli papričku zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké nudličky
3. Na dobře rozehřátém oleji filety z mníka krátce orestujeme
4. Přidáme připravený česnek, cibuli a papričku, vše ještě chvíli restujeme, pak přilijeme teplý vývar, koňak, přidáme rajský protlak a pokrm chvíli podusíme, dle chuti ho ještě osolíme.

Poznámka:

Více o mníku jednovousém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Mník jednovousý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy