Pokrm vhodný jako lehká večeře nebo jako předkrm.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | porce kapra |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | velké cibule |
0,5 l | vody |
1 dl | octa |
1 lžička | cukru |
několik kuliček pepře | |
několik kuliček nového | |
koření | |
špetka tymiánu | |
petrželka | |
citrón | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného kapra osolíme a na oleji po obou stranách orestujeme na pánvi
2. Orestovanou rybu dáme do skleněné nebo porcelánové misky a necháme vychladnout
3. Vodu osolíme, okyselíme, přidáme cukr, koření a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli
4. Povaříme asi 10 minut a po vychladnutí nalijeme na rybu
5. Necháme pod pokličkou do druhého dne rozležet
6. Maso kapra vytáhneme opatrně z marinády, položíme na talíř, pokapeme salátovým olejem a ozdobíme petrželkou a dílkem citrónu.
– Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.