Marinované plátky libovolné sladkovodní, ale i mořské ryby, zprudka opečené na pánvi, servírované na listech hlávkového salátu, ozdobené ve výpeku orestovanými rajčaty, plátky citronu, nasekanou cibulí a snítky petrželky.
Ingredience:
600 g | vykostěného rybího masa (amur, halibut, mořský jazyk) |
8 listů | z hlávkového salátu |
6 ks | rajčat |
4 ks | plátků citronu |
2 ks | lahůdkové cibulky |
olej na opečení | |
petrželka | |
Na marinování: | |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
šťáva z 1 citronu | |
chilli | |
sůl |
Postup:
1. Rybí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky
2. Do misky dáme oloupané, prolisované stroužky česneku, oloupanou, nastrouhanou cibuli, chilli, rozklepnutá vejce, sůl, vše důkladně prošleháme, ochutíme citronovou šťávou, znovu promícháme a do připravené marinády vložíme plátky ryby, přiklopíme, dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat
3. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme zvolna z obou stran plátky marinové ryby (asi 5 minut z každé strany), pak maso vyjmeme, uchováme v teple a do výpeku dáme očištěná, na kolečka nakrájená rajčata, která zlehka opečeme
4. Talíře vyložíme listy hlávkového salátu, přidáme plátky citronu, opečené plátky ryby i rajčat, každou porci posypeme trochou cibulky nakrájené nadrobno a ozdobíme snítkou petrželky.
Podáváme s pečenými bramborami.