REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované plátky ryby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky libovolné sladkovodní, ale i mořské ryby, zprudka opečené na pánvi, servírované na listech hlávkového salátu, ozdobené ve výpeku orestovanými rajčaty, plátky citronu, nasekanou cibulí a snítky petrželky.


Ingredience:
600 gvykostěného rybího masa (amur, halibut, mořský jazyk)
8 listůz hlávkového salátu
6 ksrajčat
4 ksplátků citronu
2 kslahůdkové cibulky
olej na opečení
petrželka
Na marinování:
4 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 kscibule
šťáva z 1 citronu
chilli
sůl

Postup:

1. Rybí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky
2. Do misky dáme oloupané, prolisované stroužky česneku, oloupanou, nastrouhanou cibuli, chilli, rozklepnutá vejce, sůl, vše důkladně prošleháme, ochutíme citronovou šťávou, znovu promícháme a do připravené marinády vložíme plátky ryby, přiklopíme, dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat
3. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme zvolna z obou stran plátky marinové ryby (asi 5 minut z každé strany), pak maso vyjmeme, uchováme v teple a do výpeku dáme očištěná, na kolečka nakrájená rajčata, která zlehka opečeme
4. Talíře vyložíme listy hlávkového salátu, přidáme plátky citronu, opečené plátky ryby i rajčat, každou porci posypeme trochou cibulky nakrájené nadrobno a ozdobíme snítkou petrželky.

Doporučení:

Podáváme s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy