REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořská ryba smažená v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety obalené v ochuceném těstíčku, osmažené dozlatova a přelité teplou kečupovou omáčkou, podávané se zelenými fazolkami.


Ingredience:
600 gfiletů z libovolné mořské ryby (či filé)
400 gzelených fazolek
1 lžícemásla
1 lžícesezamových semínek
2 ksstroužků česneku
1 kscitronu na ozdobení
150 mlkečupu
olej na smažení
voda
sůl
Na těstíčko:
100 mlvína
2 lžíceškrobové moučky
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžícesójové omáčky
1 lžička vegety
1/2 lžičkymletého zázvoru
1 ksvejce

Postup:

1. Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. Z rozklepnutého vejce, škrobové moučky, vína, mletého zázvoru, vegety, sójové omáčky a špetky soli připravíme řidší těstíčko (pokud bude těstíčko příliš řídké, přidáme podle potřeby hladkou mouku)
3. Rybu ze všech stran obalíme v připraveném těstíčku a na rozehřátém oleji zvolna usmažíme dozlatova (5-8 minut), hotové dáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje
4. Během smažení oloupaný, utřený česnek promícháme s kečupem, přidáme dvě lžíce vody a prohřejeme, očištěné, zelené fazolky rozkrojíme, orestujeme na rozehřátém másle, podle chuti osolíme a posypeme sezamovými semínky
5. Osmažené filety přeléváme teplou kečupovou omáčkou a jako přílohu podáváme pečivo, zelené fazolky a na ochucení plátky citronu.

Doporučení:

Těstíčko můžeme zředit i pivem. Smažená ryba bude chutnější, když ji před obalováním namočíme do mléka a osušíme, aby těstíčko při smažení neopadalo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy