Smažené řízky připravené z umletého masa z tresky a štiky.
Ingredience:
750 g | štiky |
500 g | vykuchané tresky bez hlavy a kůže |
100 g | brambor |
100 g | tuku na smažení |
50 g | strouhané housky |
50 g | cibule |
30 g | tuku |
1 ks | žemle |
1 ks | vejce |
mléko na namočení | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Štiku očistíme, vykucháme a seřízneme maso bez kůže
2. Žemli namočenou v mléce, pak ji vymačkáme
3. Cibuli v tuku lehce zpěníme, pak ji necháme vychladit
4. Semeleme ryby, brambory a žemli a do hmoty zamícháme vejce, sůl, pepř a cibuli, vypracujeme těsto
5. Žemli nakrájíme na tenké krajíčky a pak na drobné kostičky a zamícháme je do strouhané housky
6. Z rybí hmoty uděláme ve strouhané housce smíchané s kostičkami housky oválné placky
7. Housku dobře přimáčkneme, aby při smažení neopadala
8. Na rozpáleném tuku smažíme řízky po obou stranách dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát a různé zeleninové saláty.