REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná podoustev smažená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce podoustve marinované v octovém, kořeněném nálevu, usmažené v trojobalu dozlatova.


Ingredience:
600 gmaso z podoustve říční
120 goleje
1/2 lvody
1/8 locta 8 %
4 kszrnka nového koření
1 kscibule
1 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Porce kapra zalijeme horkým nálevem připraveným z vody, octa, nadrobno nasekané cibule, koření a soli
2. Po dvou hodinách maso vyjmeme, důkladně osušíme a obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, pak ve vejci rozšlehaném s mlékem a špetkou soli, nakonec ve strouhance)
3. Připravené porce podoustve usmažíme, v dobře rozpáleném oleji, dozlatova.

Poznámka:

Stejně můžeme připravit i kapra, cejna …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy