REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mocca oválky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené oválky spojené kávovým krémem, potřené hustou polevou, zdobené čokoládovou polevou a čokoládovými kávovými zrny.


Ingredience:
210 ghladká mouka
140 gtuku
70 gmoučkového cukru
2 ksžloutky
hladká mouka na vál
Na náplň:
100 gcukr krupice
100 gtuku
1 lžícesilné černé kávy
1 ksvejce
Na polevu:
120 gmoučkového cukru
2 lžícevřelé černé kávy
Na dozdobení:
1 sáčekčokoládové polevy
čokoládová kávová zrna

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, žloutků a změklého tuku vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na plát a pomocí tvořítka z něho vykrájíme oválky
2. Oválky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, na 30 minut uložíme do chladu proležet, pak dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dorůžova
3. Vejce rozšleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, odstavíme a šleháme, dokud nevychladnou
4. Pak v míse utřeme změklý tuk s krupicovým cukrem, zašleháme vaječnou hmotu i silnou černou kávu a vychladlé oválky spojíme připraveným kávovým krémem
5. Nakonec v misce třeme moučkový cukr s 2 lžícemi vřelé černé kávy tak dlouho, dokud nevymícháme hustou polevu a s ní potřeme povrch oválků
6. Po zaschnutí dozdobíme oválky rozehřátou čokoládovou polevou a čokoládovými kávovými zrny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy