Pečená kolečka slepovaná krémem, potřená rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou, zdobená rozpuštěnou čokoládou.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
140 g | másla |
60 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
1 lžička | mleté zrnkové kávy |
hladká mouka na vál | |
tuk na vymazání plechu | |
Na krém: | |
1 lžička | mleté zrnkové kávy |
150 g | moučkového cukru |
150 g | másla |
troška rumu | |
Na dohotovení: | |
bílá čokoládová poleva | |
tmavá čokoláda |
Postup:
1. V míse utřeme změklé máslo se žloutky, přidáme moučkový cukr, prosátou hladkou mouku, mletou zrnkovou kávu, promícháme a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet
2. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kolečka, která rozložíme na tukem vymazaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dorůžova 3. Mezitím v míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem, vmícháme mletou zrnkovou kávu a trochu rumu
4. Vychladlá kolečka slepujeme připraveným krémem vždy dvě k sobě, povrch potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a po zaschnutí ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.