REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mocca oválky – slepované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě dozlatova upečené kávové oválky, slepované kávovým krémem, ozdobené kávovou a čokoládovou polevou.


Ingredience:
200 ghladké mouky
140 gmásla nebo máslové Hery
60 gcukru
1 lžičkamleté kávy
2 ksvejce
Na kávovou polevu:
125 gmoučkového cukru
3 lžícestudené silné kávy
Ostatní:
Na kávový krém na slepení oválků:
1 lžícekávy (instantní nebo klasik)
1/8 lmléka
140 gmoučkového cukru
125 gmásla (rostlinného tuku)
25 ghladké mouky
1 bal.vanilkového cukru
1 ksžloutku
papír na pečení, mouka na vál, čokoládová poleva

Postup:

1. Ze všech surovin vypracujeme hladké, vláčné těsto a zabalené do folie necháme přes noc odpočinout
2. Odpočinuté těsto vyválíme na plát vysoký cca 3 mm a formičkou vykrajujeme oválky
3. Vykrájené tvary pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 180 °C do zrůžovění
4. Vychladlé oválky rozdělíme na poloviny, jednu polovinu nastříkáme krémem a druhou polovinu oválků polijeme kávovou polevou
5. Slepujeme k sobě, zdobíme čokoládovou polevou.

Příprava kávového krému:
1. Mléko s předem rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu
2. Povaříme 2-3 minuty a pak necháme za občasného zamíchání, vychladnout
3. Mezitím změklé máslo (tuk) dáme do misky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny, přidáme lžíci kávy
4. Po lžičkách do něho vmícháme vychladlou kaši a stále třeme
5. Pro lepší promíchání krému lze použít elektrický šlehač. Příprava kávové polevy: Na kávovou polevu umícháme moučkový cukr se silnou studenou kávou dohladka. Oválky namáčíme, necháme lehce okapat a zaschnout.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Vinařské stezky a cyklostezky

Teplé letní počasí přímo vyzývá k pohybu a aktivně strávenému času. Za vínem, sportem a nádhernou přírodou se vydejte na jižní Moravu, kde najdete několik vinařský stezek a cyklostezek. Tato unikátní 1 200 km dlouhá síť značených cyklostezek protkává území všech jihomoravských vinařských podoblastí. Trasy jednotlivých okruhů jsou perfektně zpracovány do map s informacemi o jejich délce, výškovém profilu a stavu povrchu. Nenechte krásy Moravy dlouho čekat a vydejte se vstříc krásám přírody a vína.

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Hranolky mají svůj den, co o nich víte?

13. červenec je celosvětově známý jako Mezinárodní den hranolek (Fête de la Frite). Tento zvláštní den vznikl v roce 1977, kdy se pan André Desboise a lovecká společnost Sulignat rozhodli uspořádat slavnostní den a pozvat obyvatele vesnice a majitele okolních panství. V tento den připravili 10 kg hranolků, následující rok se rozhodli pro velký úspěch akci opakovat a tak vznikl Fête de la Frite. Od roku 2015 oslavy provází tematické průvody, historické hry a soutěže o nejlepší hranolky. V Belgii se tento svátek slaví 14. července a ve zbytku světa připadá na 13. července. Ale celosvětově nejznámější hranolky jsou ty z McDonald´s.

číst dále ...

Tančící, Teddy i Zlatý: Mezinárodní den gumových medvídků je po roce opět tu

Léto je tu a s ním i prázdniny plné zábavy. Zpestřete si tyto dny a 15. července oslavte Mezinárodní den gumových medvídků, kteří se po generace těší oblibě po celém světě. Významný je tento rok především pro Haribo, největšího výrobce želatinových bonbonů, které letos slaví 100 let od svého založení. Znáte všechny medvídky, kteří patří do jeho rodiny?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy