REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mocca oválky – slepované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě dozlatova upečené kávové oválky, slepované kávovým krémem, ozdobené kávovou a čokoládovou polevou.


Ingredience:
200 ghladké mouky
140 gmásla nebo máslové Hery
60 gcukru
1 lžičkamleté kávy
2 ksvejce
Na kávovou polevu:
125 gmoučkového cukru
3 lžícestudené silné kávy
Ostatní:
Na kávový krém na slepení oválků:
1 lžícekávy (instantní nebo klasik)
1/8 lmléka
140 gmoučkového cukru
125 gmásla (rostlinného tuku)
25 ghladké mouky
1 bal.vanilkového cukru
1 ksžloutku
papír na pečení, mouka na vál, čokoládová poleva

Postup:

1. Ze všech surovin vypracujeme hladké, vláčné těsto a zabalené do folie necháme přes noc odpočinout
2. Odpočinuté těsto vyválíme na plát vysoký cca 3 mm a formičkou vykrajujeme oválky
3. Vykrájené tvary pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 180 °C do zrůžovění
4. Vychladlé oválky rozdělíme na poloviny, jednu polovinu nastříkáme krémem a druhou polovinu oválků polijeme kávovou polevou
5. Slepujeme k sobě, zdobíme čokoládovou polevou.

Příprava kávového krému:
1. Mléko s předem rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu
2. Povaříme 2-3 minuty a pak necháme za občasného zamíchání, vychladnout
3. Mezitím změklé máslo (tuk) dáme do misky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny, přidáme lžíci kávy
4. Po lžičkách do něho vmícháme vychladlou kaši a stále třeme
5. Pro lepší promíchání krému lze použít elektrický šlehač. Příprava kávové polevy: Na kávovou polevu umícháme moučkový cukr se silnou studenou kávou dohladka. Oválky namáčíme, necháme lehce okapat a zaschnout.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy