REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mník pečený po mlynářsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V oleji smíchaném s citrónovou šťávou, nasekanou cibulí a čerstvou petrželkou marinovaný mník, upečený v troubě po porcích.


Ingredience:
1 ksmníka (600-800 g)
1 ksvelká cibule
2-3 ksbobkového listu
80 goleje
několik kuliček celého pepře
čerstvá zelená petrželka
šťáva z 1 ks citrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného, vykuchaného mníka nakrájíme na porce
2. Marinujeme v oleji, do kterého jsme přidali jemně nasekanou cibuli, petrželku a citrónovou šťávu, 1 den necháme marinovat v lednici
3. Maso osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a položíme na pekáč vytřený olejem s několika kuličkami černého pepře a bobkovým listem 4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut.

Poznámka:

Více o mníku jednovousém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Mník jednovousý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy