Vykuchaný a stažený mník podušený zalitý vínem a vodou, spolu se žampióny a cibulí, nakonec zapečený v troubě.
Ingredience:
1,5 kg | mníka |
200 ml | bílého vína |
20 g | másla |
2 lžíce | hladké mouky |
5 ks | žampionů |
3 ks | zrnka nového koření |
2 ks | cibule |
šťáva z 1 ks citrónu | |
bobkový list | |
sůl |
Postup:
1. Vykuchaného a staženého mníka omyjeme, rozporcujeme a potřeme solí
2. Do hrnce dáme nakrájené žampióny, cibuli, porce ryby, vše zalijeme vínem a trochou vody, přidáme koření a citronovou šťávu, dusíme 15-20 minut
3. Měkkou rybu vyndáme, šťávu zahustíme máslovou jíškou, povaříme, opět vložíme kousky ryby a dáme chvíli zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, rohlíky nebo chlebem.