REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mník na žampiónech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchaný a stažený mník podušený zalitý vínem a vodou, spolu se žampióny a cibulí, nakonec zapečený v troubě.


Ingredience:
1,5 kgmníka
200 mlbílého vína
20 gmásla
2 lžícehladké mouky
5 ksžampionů
3 kszrnka nového koření
2 kscibule
šťáva z 1 ks citrónu
bobkový list
sůl

Postup:

1. Vykuchaného a staženého mníka omyjeme, rozporcujeme a potřeme solí
2. Do hrnce dáme nakrájené žampióny, cibuli, porce ryby, vše zalijeme vínem a trochou vody, přidáme koření a citronovou šťávu, dusíme 15-20 minut
3. Měkkou rybu vyndáme, šťávu zahustíme máslovou jíškou, povaříme, opět vložíme kousky ryby a dáme chvíli zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Doporučení:

Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, rohlíky nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy