REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté šišky na jehle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované masové šišky napíchnuté na jehle nebo špejli, podávané za studena.


Ingredience:
500 gmletého masa
20 ggyros koření
2 ksvajec
4 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
hladká mouka
jehly nebo špejle

Postup:

1. Mleté maso smícháme s rozklepnutými vejci, gyros kořením, rozdrceným česnekem, nadrobno nasekanou cibulí a vše dobře promícháme
2. Lžící oddělujeme přibližně stejné kousky, které vlhkými prsty, aby se maso nelepilo, tvarujeme do šišek na špejle se zaostřeným koncem
3. Takto upravené maso poprášíme hladkou moukou a orestujeme ve fritéze 4. Hotové špízky servírujeme například zapíchané ve větší kostce eidamu, nebo v ovoci, ananasu či pomeranči.

Doporučení:

Ovoce je vždy před ozdobením špejlemi potřeba seříznout, aby mělo pevnou základnu Špízy podáváme se studenými omáčkami servírovanými v menších mističkách. Tyto omáčky dnes koupíme, ve velkém výběru, v každém větším supermarketu.

Poznámka:

Konce špejlí můžeme dále ozdobit rajčaty, sýrem apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy