Recept původem z Itálie upravený podle Dalibora Marounka.
Ingredience:
250 g | mletého vepřového masa |
250 g | mletého hovězího masa |
200 g | celeru |
150 g | mortadely (lze nahradit gothajem) |
200 g | cibule |
200 g | mrkve |
5 g | parmazánu (lze nahradit cihlou) |
3 ks | spařená a oloupaná rajčata |
2 ks | větší uvařené brambory |
1 ks | vejce |
1 dcl | bílého vína |
petrželková nať | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uvařené brambory oloupeme, rozmačkáme a smícháme s mletým masem, salámem, sýrem, syrovým vejcem, směs okořeníme solí a pepřem
2. Vytvarujeme šišku, potřeme ji rozpuštěným máslem a pečeme ve vymaštěném pekáči 30 minut při 160 °C, pak přidáme všechnu nastrouhanou zeleninu, zalijeme vínem a společně pečeme ještě 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
3. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, na talířích jednotlivé porce přelijeme zeleninou s částí šťávy z výpeku, posypeme sekanou petrželkou a podáváme například se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Recept od pana Dalibora Marounka
Mleté bifteky v alobalu
Mleté maso zapečené s blanšírovaným fenyklem a další zeleninou