REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté maso po italsku (Polpettone)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Itálie upravený podle Dalibora Marounka.


Ingredience:
250 gmletého vepřového masa
250 gmletého hovězího masa
200 gceleru
150 gmortadely (lze nahradit gothajem)
200 gcibule
200 gmrkve
5 gparmazánu (lze nahradit cihlou)
3 ksspařená a oloupaná rajčata
2 ksvětší uvařené brambory
1 ksvejce
1 dclbílého vína
petrželková nať
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, rozmačkáme a smícháme s mletým masem, salámem, sýrem, syrovým vejcem, směs okořeníme solí a pepřem
2. Vytvarujeme šišku, potřeme ji rozpuštěným máslem a pečeme ve vymaštěném pekáči 30 minut při 160 °C, pak přidáme všechnu nastrouhanou zeleninu, zalijeme vínem a společně pečeme ještě 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
3. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, na talířích jednotlivé porce přelijeme zeleninou s částí šťávy z výpeku, posypeme sekanou petrželkou a podáváme například se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept od pana Dalibora Marounka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy