REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté hovězí s mozzarellou, rajčaty a ančovičkou, podávané s opečenou ciabattou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý italský předkrm z mletého hovězího masa a dalších ingrediencí, opečeného na grilu ve tvaru karbanátek, podávaného s opečenou ciabattou.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
500 gmletého hovězího masa
80 gstrouhaného parmazánu
20 gančoviček
100 mlbílého vína
1 hrstsekaných bylinek – oregano, tymián, bazalka, šalvěj
1 hrstsekané plocholisté petržele
3 ksvaječné žloutky
2 ksmozzarelly
2 ksrajčat
1 ksčervené cibule
olivový olej
sůl
Na ciabatty:
2 ksciabatty
olivový olej
bazalka

Postup:

1. Mleté maso promícháme s jemně sekanou cibulí, bylinkami, strouhaným parmazánem, bílým vínem, solí, žloutky a olivovým olejem
2. Tvarujeme karbanátky, které opečeme na grilu dozlatova
3. Na závěr zapečeme krájenými rajčaty bez dužiny, trhanou mozzarellou a ančovičkami.

Příprava ciabatty:
Ciabattu potřeme olivovým olejem s bazalkou a upečeme na grilu dokřupava.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy