REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mátové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mátové rizoto podáváme jako bezmasý hlavní chod, nebo jako přílohu k různě upraveným masům. V Itálii se místo polévky podávají častěji jiné lehké chody, jako pasta, nebo právě různě upravená rýže.


Ingredience:
400 gmléčné rýže (Arborio, Carnaroli, Vialone Nano ...)
100 gnastrouhaného parmazánu
25-30 kslístků čerstvé máty
1 kscibule
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
700 mlvývaru
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
2. Na kvalitním olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, nejlépe za stálého míchání, až cibule mírně zezlátne přidáme rýži a také ji orestujeme
3. Přilijeme vývar a necháme vařit tak dlouho, až rýže změkne, ovšem nesmíme ji rozvařit
4. Rýži osolíme, zdroj tepla ztlumíme, přidáme parmezán rozmixovaný spolu s lístky máty, máslo, vše promícháme pěkně odspodu, aby se parmazán nepřipálil
5. Hotové rizoto servírujeme teplé, ozdobené snítky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy