REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olivová polenta s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi připravená polenta, zapečená pod grilem spolu s cherry rajčátky, olivami, sýrem feta a parmazánem.


Ingredience:
325 mlkuřecího vývaru
125 gcherry rajčátek se stopkou
100 gfety nakrájené na kostičky
85 ginstantní polenty
40 gjemně nastrouhaného parmazánu
20 gmásla
2 lžícečerných oliv
1 hrstrukoly
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi s kovovou rukojetí o objemu minimálně 500 ml přivedeme k varu kuřecí vývar s máslem, který jsme ochutili solí a pepřem
2. Postupně vmícháme instantní polentu a za stálého míchání vaříme 1 minutu, pak pánev sundáme ze zdroje tepla
3. Navrch nasypeme parmazán, rozložíme kostičky fety, cherry rajčátka a olivy, pánev dáme na 10-12 minut zapéci pod gril v troubě
4. Pokrm servírujeme ozdobený čerstvou rukolou.

Poznámka:

Polenta – Je velice zdravá a posilující kaše, která se jí jako samostatný pokrm nebo tvoří základ pro řadu dalších jídel. Pochází z Itálie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy