Na pánvi připravená polenta, zapečená pod grilem spolu s cherry rajčátky, olivami, sýrem feta a parmazánem.
Ingredience:
325 ml | kuřecího vývaru |
125 g | cherry rajčátek se stopkou |
100 g | fety nakrájené na kostičky |
85 g | instantní polenty |
40 g | jemně nastrouhaného parmazánu |
20 g | másla |
2 lžíce | černých oliv |
1 hrst | rukoly |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi s kovovou rukojetí o objemu minimálně 500 ml přivedeme k varu kuřecí vývar s máslem, který jsme ochutili solí a pepřem
2. Postupně vmícháme instantní polentu a za stálého míchání vaříme 1 minutu, pak pánev sundáme ze zdroje tepla
3. Navrch nasypeme parmazán, rozložíme kostičky fety, cherry rajčátka a olivy, pánev dáme na 10-12 minut zapéci pod gril v troubě
4. Pokrm servírujeme ozdobený čerstvou rukolou.
Polenta – Je velice zdravá a posilující kaše, která se jí jako samostatný pokrm nebo tvoří základ pro řadu dalších jídel. Pochází z Itálie.