Guláš, co dům dal? Proč ne! Základ je vždy stejný, cibule a tuk, na kterém orestujeme základní surovinu, kousky masa, nebo, jako v tomto případě kousky uzeniny a cukety, pak vše podusíme podlité vodou nebo vývarem, spolu s dalšími surovinami …
Ingredience:
300 g | špekáčkového kabanosu |
1 plechovvka | Mexicana Bonduelle (430 g) |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | větší brambory |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | malé cukety |
2 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
2 lžíce | mleté sladké papriky |
2 lžíce | paprikové pasty |
2 lžíce | sádla |
voda nebo vývar | |
pepř | |
sůl | |
2 lžíce hladké vody a trochu vody na zátřepku (lze použít i hotovou jíšku) |
Postup:
1. Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na uzeninu pokrájenou na větší kousky, dále nadrobno pokrájenou a semínek zbavenou feferonku, na větší kostky pokrájené brambory a vše 5 – 10 minut restujeme
3. Přihodíme bobkový list a nové koření, paprikovou pastu, utřený česnek, mletou papriku a pořádně vše promícháme
4. Podlijeme vodou, dochutíme pepřem a solí a vaříme cca 15 minut, dokud nám nezměknou brambory
5. Zahustíme zátřepkou nebo hotovou jíškou
6. Nakonec přidáme fazole z plechovky a všechno prohřejeme.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka:ecept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová