REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Miš-maš guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš, co dům dal? Proč ne! Základ je vždy stejný, cibule a tuk, na kterém orestujeme základní surovinu, kousky masa, nebo, jako v tomto případě kousky uzeniny a cukety, pak vše podusíme podlité vodou nebo vývarem, spolu s dalšími surovinami …


Ingredience:
300 gšpekáčkového kabanosu
1 plechovvka Mexicana Bonduelle (430 g)
4 ksstroužky česneku
4 ksvětší brambory
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 ksmalé cukety
2 kscibule
1 ksfeferonky
2 lžícemleté sladké papriky
2 lžícepaprikové pasty
2 lžícesádla
voda nebo vývar
pepř
sůl
2 lžíce hladké vody a trochu vody na zátřepku (lze použít i hotovou jíšku)

Postup:

1. Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na uzeninu pokrájenou na větší kousky, dále nadrobno pokrájenou a semínek zbavenou feferonku, na větší kostky pokrájené brambory a vše 5 – 10 minut restujeme
3. Přihodíme bobkový list a nové koření, paprikovou pastu, utřený česnek, mletou papriku a pořádně vše promícháme
4. Podlijeme vodou, dochutíme pepřem a solí a vaříme cca 15 minut, dokud nám nezměknou brambory
5. Zahustíme zátřepkou nebo hotovou jíškou
6. Nakonec přidáme fazole z plechovky a všechno prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

ecept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy