REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutková bylinková kuřecí prsíčka se salátem a opečenou bagetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na oleji zprudka opečená, mírně naklepaná kuřecí prsa, ochucená bylinkovou solí a pepřem, servírovaná s opečenou bagetou a salátem z polníčku, ledového salátu a cukrového melounu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky kuřecích prsou
bylinková sůl
pepř
olej
Na salát:
1 ksledový salát
1 ksžlutého (cukrového) melounu
1 balenípolníčku
100-120 gtenkých plátků parmské šunky
sladký balsamico krém
pepř
sůl
Jako další příloha:
na sucho opečené plátky bílé veky

Postup:

1. Plátky kuřecích prsou mírně naklepeme, osolíme, posypeme bylinkovou solí, necháme je chvíli odležet
2. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji maso opečeme zprudka, z obou stran
3. Ihned podáváme, s dobře vychlazeným salátem a bagetkami, na sucho opečenými na pánvi nebo v troubě na plechu.

Příprava salátu:
1. Listy ledového salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, stejně tak polníček, obojí necháme důkladně okapat, salát pak natrháme na menší kousky
2. Z cukrového melounu okrájíme slupku, vykrojíme střed se zrníčky, dužinu nakrájíme na menší kostky velikosti sousta
3. Salát promícháme s polníčkem a melounem, přidáme smotané plátky šunky, vše pokapeme sladkým balsamico krémem, osolíme a případně okořeníme pepřem, necháme chvíli vychladit, pak podáváme.

Poznámka:

Na fotografiích, kromě ledového salátu s polníčkem, je ještě salát caprese.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy