REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mille-feuille s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené placičky z mouky, medu, bílků a másla, plněné ochucenu šlehačkou a ovocnou směsí, povrch jemně pocukrovaný. Samozřejmě že příprava tohoto původem francouzského moučníku má spousty obměn jak náplní, tak i zdobení.


Ingredience:
300 gborůvek
75 g másla
75 ghladké mouky
60 gtekutého medu
50 gmoučkového cukru
3 ksbílků
3 lžícemoučkového cukru
300 mlsmetany ke šlehání
50 mlvody
máslo na vymazání plechu

Postup:

1. Bílky s medem našleháme do pěny, lehce vmícháme prosátou hladkou mouku a přimícháme máslo rozpuštěné ve vodní lázni
2. Na máslem vymazaný plech lžičkou klademe hromádky těsta v rozestupu cca 6 cm, pak je lžičkou rozetřeme na placičky, plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut při 180 °C
3. Upečené placičky ještě teplé odlepíme pomocí stěrky a opatrně přendáme na tác vychladnout
4. Do kastrůlku nasypeme 50 g moučkového cukru, přilijeme vodu, přivedeme k varu, necháme 3 minuty vařit, přisypeme očištěné borůvky a dále vaříme za stálého míchání ještě 2 minuty, pak stáhneme z ohně a odstavíme
5. Do ušlehané šlehačky přisypeme 2 lžíce cukru, lehce zamícháme a naplníme šlehačkou cukrářský sáček
6. Placičky pokryjeme borůvkovou směsí, nastříkáme šlehačku, znovu poklademe ovocnou směsí, nastříkáme šlehačku, přiklopíme další upečenou placičkou, povrch jemně pocukrujeme a ihned podáváme.

Doporučení:

Tento zákusek můžeme připravit i z lístkového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy