REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mille-feuille s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené placičky z mouky, medu, bílků a másla, plněné ochucenu šlehačkou a ovocnou směsí, povrch jemně pocukrovaný. Samozřejmě že příprava tohoto původem francouzského moučníku má spousty obměn jak náplní, tak i zdobení.


Ingredience:
300 gborůvek
75 g másla
75 ghladké mouky
60 gtekutého medu
50 gmoučkového cukru
3 ksbílků
3 lžícemoučkového cukru
300 mlsmetany ke šlehání
50 mlvody
máslo na vymazání plechu

Postup:

1. Bílky s medem našleháme do pěny, lehce vmícháme prosátou hladkou mouku a přimícháme máslo rozpuštěné ve vodní lázni
2. Na máslem vymazaný plech lžičkou klademe hromádky těsta v rozestupu cca 6 cm, pak je lžičkou rozetřeme na placičky, plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut při 180 °C
3. Upečené placičky ještě teplé odlepíme pomocí stěrky a opatrně přendáme na tác vychladnout
4. Do kastrůlku nasypeme 50 g moučkového cukru, přilijeme vodu, přivedeme k varu, necháme 3 minuty vařit, přisypeme očištěné borůvky a dále vaříme za stálého míchání ještě 2 minuty, pak stáhneme z ohně a odstavíme
5. Do ušlehané šlehačky přisypeme 2 lžíce cukru, lehce zamícháme a naplníme šlehačkou cukrářský sáček
6. Placičky pokryjeme borůvkovou směsí, nastříkáme šlehačku, znovu poklademe ovocnou směsí, nastříkáme šlehačku, přiklopíme další upečenou placičkou, povrch jemně pocukrujeme a ihned podáváme.

Doporučení:

Tento zákusek můžeme připravit i z lístkového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy