REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Milánská pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené roštěnky zapečené spolu se sněhem z bílků a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
400 groštěnek
60 gstrouhaného sýra
50 goleje
20 ghladké mouky
2 ksbílky
mletý černý pepř
petrželka
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Roštěnky po stranách nakrojíme, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce
2. Maso zprudka opečeme na důkladně rozpáleném oleji, teplotu zdroje zmírníme, pokrm podlijeme vodou a chvíli podusíme doměkka
3. Hotové roštěnky vyjmeme a poklademe do vymazané zapékací misky
4. Z bílků ušleháme sníh, na každou roštěnku rozetřeme vrstvu a posypeme ji nastrouhaným sýrem
5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10-15 minut
6. Jednotlivé porce zdobíme petrželkou.

Doporučení:

Takto upravené roštěnky servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy